X
تبلیغات
رایتل

پایان نامه کامل: - پژوهش علمی

جمعه 17 شهریور 1396 ساعت 08:53
1-4-موقعیت اقتصادی انار در ایران و جهانامروزه، ارقام انار در بسیاری از نقاط جهان شامل ایران، اسپانیا، ایتالیا، ترکیه، تونس، یونان، افغانستان، هند، تا حدودی در امریکا (کالیفرنیا)، چین، ژاپن و روسیه گسترش یافته است [Parvaresh, et al., 2012]. انار یکی از مهم ترین گیاهان باغی بومی در ایران است و اراضی زیر کشت حدود …   

پایان نامه رایگان - نمونه تحقیق علمی

متن کامل پایان نامه را در سایت منبع fuka.ir می توانید ببینید20 کردستان 115 131 246 1586 12107
21 کرمان 534 2931 3465 29545 10080
22 کرمانشاه 125 471 596 4710 10000
23 کهگیلویه و بویراحمد 151 469 5/619 4808 10251
24 گلستان 361 103 6/464 7/806 7817
25 گیلان 46 366 9/411 3311 9053
26 لرستان 1596 1589 3185 27000 16992
27 مازندران 127 1434 1561 12418 8660
28 مرکزی 643 8456 9099 126104 14913
29 هرمزگان 40 160 200 1206 7538
30 همدان 0 0 0 0 0
31 یزد 835 6182 7017 93794 15172
32 منطقه جیرفت 28 324 352 1950 6019
--------------------------------------------------- نکته مهم : هنگام انتقال متون از فایل ورد به داخل سایت بعضی از فرمول ها و اشکال (تصاویر) درج نمی شود یا به هم ریخته می شود یا به صورت کد نمایش داده می شود ولی در سایت می توانید فایل اصلی را با فرمت ورد به صورت کاملا خوانا خریداری کنید: سایت مرجع پایان نامه ها (خرید و دانلود با امکان دانلود رایگان نمونه ها) : elmyar.net --------------------------------------------------- جمع 18820 70246 89066 908550 12934
انار در قسمت‌های ساحلی مدیترانه‌ای اروپا و آفریقا، چین، هند، افغانستان، ایران، عربستان، آرژانتین، ایالات کالیفرنیا و آریزونا امریکا و جنوب مکزیک تولید می‌شود. بعد از ایران بالاترین سطح زیر کشت و تنوع ارقام انار مربوط به هندوستان، ترکیه و اسپانیا است که در سال‌های اخیر کشورهای چین و آمریکا نیز مبادرت به احداث باغات انار در سطح گسترده نمودهاند و کشورهای دیگری مانند استرالیا، آرژانتین و آفریقای جنوبی در صددکشت و سرمایهگذاری بر روی این میوه میباشند [محسنی، 1385]. اگرچه اطلاعات دقیق تولید جهانی انار به علت افزایش سریع در تولید، وجود ندارد؛ تولید کنونی انار سالانه بیش از 1.6 میلیون تن تخمن زده می‌شود (جدول 1-1) با توجه به افزایش آگاهی مصرفکنندگان از اهمیت و ارزش غذایی این میوه انتظار افزایش تقاضای این میوه رو به رشد خواهد بود[Arjmand, 2011].
جدول 1-2- میزان تولید و تجارت جهانی محصول انار [Arjomand., 2011]
میزان تولید و تجارت جهانی محصول انار
کشور سطح زیر کشت تولید صادرات
ایران 65000 600000 60000
هند 54750 500000 22000
چین مشخص نیست 260000 مشخص نیست
امریکا 6070 110000 27000
ترکیه 7600 90000 مشخص نیست
اسپانیا 2400 37000 14000
تونس 2600 25000 2000
فلسطین اشغالی 1500 17000 4000
مصر، مراکش، شیلی، آرژانتین و استرالیا مشخص نیست مشخص نیست مشخص نیست
1-5- ارزش غذایی و درمانی اناردر سالهای اخیر توجه زیادی به نقش غذا در سلامتی انسان شده است، زیرا مصرف فرآوردههای گیاهی، خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها، همچون سرطان را کاهش میدهد. این اثرات مفید تا حدودی مربوط به ترکیباتی با فعالیّت آنتیاکسیدانی هستند. ترکیبات آنتیاکسیدانی اولین خط دفاعی در برابر آسیب رادیکالهای آزاد بوده که برای حفظ سلامت و ساختار سلول ضروریاند [Jauregui et al., 2014]. همچنین آب انار به عنوان یک منبع مهم آنتیاکسیدانهایی همچون آنتوسیانینها، فنلها، و تاننهای قابل هیدرولیز است[Metjol et al., 2004; Jauregui et al., 2014]. الاجیک اسید موجود در آب انار از بروز سرطان جلوگیری کرده و رشد تومورهای سرطانی را کند میسازد .آب انار خاصیت میکروبکشی و ضدعفونیکنندگی نیز دارد. انار برای کاهش فشار خون، جلوگیری از پیری زودرس، آلزایمر و سکته مفید است [Hernandez et al., 1999; Metjol et al., 2004; Jauregui et al., 2014].
ترکیبات فنلی موجود در روغن هسته انار نیز اثر بازدارندگی از رگزایی (مسدود شدن رگها از طریق تقسیم سلولی) از خود نشان میدهند، که عامل بسیار مهمی در جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی نیز است. همچنین با افزایش مقاومت بدن به عوامل بیماریزا موجب بهبود سیستم ایمنی بدن میشوند [Toi et al., 2003]. اسیدهای چرب غیر اشباع آن (اولئیک اسید، پوکنیکیک اسید و تری کوزانیک اسید) میزان لیپوپروتئینهای با چگالی پایین (LDL) خون را کاهش داده و غلظت کلسترول اکسید شده (HDL) خون را افزایش میدهند. همچنین از مسدود شدن رگها جلوگیری میکنند[Hernandez et al., 2000]. ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها، تاننها و ویتامینهای آب انار به دلیل خاصیت آنتیاکسیدانی بالا نقش مهمی در مهار رادیکالهای آزاد اکسیژن و اکسیداسون ایفا کرده و در درمان بیماریهای قلبی و عروقی موثر هستند [Esterbauer et al 1991; Jauregui et al., 2014]. مواد و ترکیبات موجود در میوه انار در ارقام مختلف اندکی متفاوت است. که بهطور متوسط به شرح جدول زیر است:
جدول 1-3- ترکیبات موجود در 100گرم قسمت خوراکی میوه انار[شناسنامه تصویری انار. 1389].
مواد غذایی واحد مقدار مواد غذایی واحد مواد غذایی
آب gr 3/82-80 کربوهیدارت gr 4/16
انرژی kcal 78-63 فیبر gr 6/0- 2/0
پروتئین gr 95/0-5/0 خاکستر gr 5/0
چربی gr 9/0- 3/0 فسفر (p) mg 8
آهن (Fe) mg 3/0 پتاسیم (k) mg 259
کلسیم (Ca) mg 3 منیزیم(Mg) mg 3
سدیم (Na) mg 3 روی (Zn) mg 12/0
منگنز (Mn) mg 15/0 مس (Cu) mg 07/0
سلنیوم (Se) µg 6/0 تیامین
(ویتامین B1 ) mg 03/0
ریبوفلاوین
(ویتامین B2 ) mg 03/0 نیاسین
(ویتامین B3 ) mg 3/0
ویتامین C mg 6-4 پانتوتنیک اسید mg 596/0
1-6- اهمیت مدیریت تغذیه در باغات انارتغذیه صحیح محصولات باغی نقش مهمی در کاهش ضایعات و بهبود کیفیت و طولانی کردن عمر انباری محصولات برداشت شده دارد [Hargreaves et al., 2008]. کود از جنبههای مهم بررسی مقایسه کشاورزی ارگانیگ و متداول است، نوع کوددهی به مقدار زیادی روی میزان ترکیبات آنتیاکسیدانی میوه تاثیر میگذارد [Chassy et al, 2006]. اگرچه نیتروژن حاصل از کود شیمیایی با نیتروژن حاصل از کود آلی پس از جذب شدن از طریق ریشه دارای ماهیت یکسانی داخل محصولات باغی و زراعی دارا هستند، اما اثرات جانبی کودهای شیمیایی است که در مواقعی موجب افت کیفیت محصول به خصو ارزش آنتیاکسیدانی آن میشود [محمودی و همکاران، 1387]. استفاده بیرویه از کودهای شیمیایی باعث شده است که چرخههای خود تنظیمی عناصر غذایی در خاک مختل شده و تولید محصولات کشاورزی کاملآ وابسته به مقدار مصرف کودهای شیمیایی شود. مصرف بیش از اندازه آن نه تنها کارائی تولید را کاهش میدهد، بلکه ورود مواد معدنی و ترکیبات زیانبار مثل نیتروژن به آبهای سطحی و زیرزمینی موجب آلودگی منابع آب و خاک نیز میشود [ملکوتی، 1379].
1-7- روشهای مختلف مدیریت تغذیه گیاهاندر پرورش درختان میوه و تولید محصول مناسب، حفظ حاصلخیزی و مدیریت چرخه عناصر غذایی از اهمیت ویژهای برخوردار است. لذا سه شیوه کلی شامل کشاورزی متداول (مرسوم)، کشاورزی ارگانیک و کشاورزی تلفیقی وجود دارد. در این رابطه حفظ محیط زیست و جنبههای اقتصادی دو معیار مهم برای پذیرش هر یک از این شیوهها محسوب میشود [Mader et al., 2003]. که در زیر به اختصار به هر یک از این شیوهها پرداخته میشود:
1-7-1- کشاورزی متداول (مرسوم)کاهش حاصلخیزی خاک در بسیاری از کشورهای در حال توسعه و استفاده گیاهان از ذخایر خاک بدون جایگزینی مناسب و کافی باعث کاهش توان تولیدی مواد غذایی توسط خاک شده است. در این رابطه استفاده از کودهای شیمیایی به عنوان سریعترین راه جبران کمبود عناصر غذایی و افزایش حاصلخیزی خاک لازم به نظر میرسد. در این سیستم از کودهای شیمیایی برای تغذیه گیاهان استفاده میکنند و از کودهای آلی به لحاظ هزینه حمل و نقل و یا عدم دسترسی به آنها به ندرت استفاده میشود. همچنین در این نظام تثبیت بیولوژیکی نیتروژن در اثر به کارگیری زیاد کودهای نیتروژن کاهش مییابد. لذا مواد آلی موجود در خاک اغلب در کمترین مقدار خود قرار دارد. همچنین تلفات عناصر غذایی معمولاً زیاد است به همین علت با در نظر داشتن کمترین تجمع نیترات به همراه عملکرد مطلوب، استفاده از کودهای نیتروژن مناسب در کنار ریز مغذی و کودهای آلی بسیار مفید خواهد بود. باید توجه داشت که استفاده از این کودها نیز بیش از اندازه نیاز گیاهان نباشد [Hugh et al., 2008; Damaceno et al., 2013]
استفاده بیرویه از کودهای شیمیایی موجب اختلال در فعالیتهای زیستی، بیوشیمیایی خاک شده و خسارت تجمع نمک حاصل از کود دهی بیش از حد است، که البته تحت مدیریت زراعی صحیح چنین وضعی پیش نمیآید [Francis et al., 2004]. ژو و همکاران [Zhou et al., 2002] گزارش کردند که استفاده مداوم از کودهای شیمیایی، فعالیت باکتری و حاصلخیزی خاک به طور محسوسی کاهش مییابد. کاهش فعالیت کرمهای خاکی با کاربرد مقادیر زیاد کودهای شیمیایی به علت تغلیظ بیشتر نمک در محلول خاک گزارش شده است [Hugh et al., 2008]. همچنین در این شیوه علاوه بر موجودات خاکزی، گیاهان نیز تحت تأثیر کودهای شیمیایی قرار دارند. در کودهای مختلف شیمیایی ترکیبهایی وجود دارند که سبب مسمومیت گیاه میشوند [ملکوتی، 1379]. نیتروژن نیز به صورت نیترات به عمق پایینتر خاک انتقال مییابد [Birgitte et al., 2000]. همچنین کودهای شیمیایی از یک سو باعث تغییر در غلظت املاح خاک میشوند و از سوی دیگر به علت خاصیت اسیدزایی و قلیازایی آنها باعث تغییر در pH خاک میگردند. این تغییرات نیز منجر به رسوب یا انحلال عناصر کم مصرف از طریق تأثیر بر واکنشهای تعادلی آنها در خاک میشود [Doran et al., 2001].
1-7- 2- کشاورزی تلفیقیبه علت کاهش عملکرد محصول در کوتاه مدت نمیتوان به حذف سریع کودهای شیمیایی از اکوسیستمهای زراعی اقدام نمود، زیرا لازمه پایداری در کشاورزی اطمینان از درآمد کافی و امنیت غذایی است. در این رابطه استفاده از مواد طبیعی با منشاء آلی به همراه استفاده بهینه از کودهای شیمیایی اهمیت زیادی در حفظ باروری و ساختمان خاک، فعالیتهای زیستی، ظرفیت تبادل یونها و نگهداری آب و در نهایت اصلاح ساختار فیزیکی و شیمیایی خاک دارد [Pacini et al., 2002]. این سیستم، گیاه زراعی و زمینی که گیاه در آن رشد میکند را در نظر میگیرد. بنابراین به گیاه و خاک به عنوان کارخانه تولید مواد غذایی نگاه نمیکند، بلکه روابط متقابل بین محیط و موجود زنده را مطرح میکند. در سیستم تلفیقی، صرفهجویی قابل توجهی در هزینۀ کود و آفتکشها صورت گرفته است و عمدتاً به صورت آلی است. در این سیستم، کاهش مصرف کود و آفتکشها، هم از نظر مدیریت و هم از جنبههای زیست محیطی قابل توجه است.کاهش هزینهها نیز میتواند کاهش عملکرد را جبران کند [محمودی و همکاران، 1387]. اهداف این سیستم عبارتاند از:
بهکارگیری کودهای دامی و کود سبز همراه با حداقل کودهای شیمیاییمدیریت تلفیقی جهت مقابله با آفتکشها و بیماریها
بهکارگیری تناوب زراعی
بررسی علمی آزمایشها و سپس توصیه
طبق تحقیقات انجام شده تلفیق کودهای شیمیایی به کودهای آلی بیولوژیک نتایج مطلوبی در افزایش عملکرد محصول سیب ، انگور و کیوی دارد [عشورنژاد و همگاران 1391؛ خلیفهزاده 1392؛Berenik et al 2009; Mulero et al., 2010 ].
1-7-3- کشاورزی ارگانیکامروزه عدم رعایت مصرف بهینه نهادههای کشاورزی به ویژه کود و سم در کشاورزی متداول، مشکلات زیادی را برای محیط زیست و سلامتی موجودات به وجود آورده و امنیت غذایی نسلهای آینده را با خطرات جدی مواجه کرده است، که در بسیاری از جوامع جنبشی برای کاهش این خطرات آغاز شده است. بهترین راهکار پیشنهادی برای کاهش خطرات مزبور به حداقل رساندن یا حذف سموم و کودهای شیمیایی است که به نام کشاورزی ارگانیک شناخته میشود [Helga et al., 2012; Lotter., 2003]. کشاورزی ارگانیک یکی از سیستمهای کشاورزی است که بر حفظ منابع قابل دسترس و حفظ تعادل اکولوژیک و مراحل زیستی متکی است. این سیستم حاصلخیزی خاک را کلیدی برای تولید موفق معرفی میکند. کشاورزی ارگانیک به طور چشمگیری استفاده از نهادههای خارجی مانند کودهای شیمیایی، آفتکشها و علفکشها را کاهش میدهد. به طور کلی این سیستم بر اساس توسعۀ تنوع زیستی و حفظ نگهداری حاصلخیزی خاک بنا نهاده شده است [محمودی و همکاران، 1387]. کشاورزی ارگانیک شیوه کشاورزی خاصی نیست و یک راه جامع برای زندگی پایدار است که دارای عوامل مناسبی برای تاثیر بر توسعهی پایدار و سطح فرهنگ اجتمایی و اقتصادی است [Lind et al., 2003].
به نقش قابل توجه کودهای آلی در کشاورزی توجه کمتر میشود، کودهای ارگانیک علاوه بر سهم در مواد مغذی، اثرات مفیدی در خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک دارند [Damaceno et al., 2013]. با افزودن کود آلی به خاک، ماده آلی به تدریج و بصورت طولانی مدت وارد خاک میگردد،که این خود یک منبع تغذیه با انتشار ملایم و مفید برای مدت زمان طولانی به خاک است. برخی از مواد آلی درون کودهای ارگانیکی خاصیت ضد بیماری برای ریشه دارند که با این شرایط باعث بهبود رشد و سلامت ریشه میشوند که به نوبهی خود باعث جذب بهتر مواد غذایی از خاک میشوند [محمودی و همکاران.، 1387]. با توجه به کمبود مواد آلی در اغلب خاکها، به کارگیری ترکیبهای آلی در این مناطق باعث بهبود خواص فیزیکی، شیمیایی و حاصلخیزی خاک میشود. نتایج آزمایشها نشان میدهد که بر اثر تجزیه مواد آلی در خاک ترکیبهای مختلف فسفوهومیک ایجاد میشود که این ماده غذایی به راحتی در اختیار گیاهان قرار میگیرد [Parfitt et al., 2005].

نظرات (0)
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.